Luc Castaignos speelde zondag een hoofdrol bij FC Twente tijdens de 4-1 zege op Feyenoord. De spits scoorde, was het middelpunt van opstootjes en werd flink uitgefloten door het thuispubliek.

Door Charlie Bootsman

"Er gebeurde veel. Het was een duel met veel strijd. Iedereen speelt om te winnen en dat zag je ook. We waren geen vrienden van elkaar op het veld", verklaarde de oud-Feyenoorder na afloop tegen NUsport.

In de eerste helft had Castaignos op het oog een vriendelijk onderonsje met doelman Erwin Mulder. "Maar Joris Mathijsen ging zich ermee bemoeien en die begon te slaan en alles. Dat hoort erbij, er was veel emotie."

Die emotie leefde ook bij het publiek in De Kuip, dat Castaignos negatief bejegende. Vooral op het moment dat hij geblesseerd op de grond lag en Feyenoord doorspeelde, steeg er veel gejuich op vanaf de tribunes.

"Dat is niet erg, die mensen hebben ook emoties. Je ziet op het eind hoeveel liefde die mensen voor de club hebben. Feyenoord staat 4-1 achter en iedereen blijft ze toezingen. Dat is alleen maar mooi."

Bij de 4-1 die van zijn voet kwam besloot Castaignos dan ook niet al te uitbundig te juichen. "Ik heb veel te danken aan de mensen hier. Waar ik nu sta komt ook door die mensen, dit was een stukje respect naar hen toe."

Veel ups

Voor Twente was de zege een mooie opsteker. De Tukkers stopten bovendien de ongeslagen reeks van Feyenoord in De Kuip die 28 duels heeft geduurd. "Het was een mooie wedstrijd, bijzonder ook. We hebben goed gespeeld, maar misschien met wat geluk op het einde krijg je dit resultaat."

Twente kan na de teleurstellende 0-0 in de eerste speelronde tegen RKC Waalwijk weer omhoog kijken. "We hebben een jong en talentvol team en moeten zo doorgaan. Met jonge jongens weet je dat er ups en downs kunnen zijn. We moeten zorgen dat het veel ups zijn en weinig downs."

De beste manier om dat vol te houden is volgens Castaignos 'van wedstrijd naar wedstrijd toeleven'. Dusan Tadic fit houden lijkt in ieder geval essentieel voor Twente. Het was ook in Rotterdam weer genieten van de Serviër. "Het is een geweldige speler, aan het einde zie je ook wat voor kwaliteiten hij heeft."