Go Ahead Eagles heeft dit seizoen de eerste overwinning in de eredivisie te pakken. De ploeg van trainer Foeke Booy versloeg ADO Den Haag in eigen huis met 2-1.

In de eerste helft, waarin beide ploegen wat kansjes kregen, was het verdediger Xandro Schenk die de Eagles op voorsprong bracht. De oud-jeugdspeler van Ajax kreeg de bal na aan vrije trap voor zijn voeten zorgde voor de 1-0.

Nog voor rust bracht Mike van Duinen beide ploegen weer op gelijke hoogte. De aanvaller wist na een scrimmage uit een corner uiteindelijk doelman Eloy Room met een kopbal te verschalken.

In de loop van de tweede helft nam ADO het initiatief en leek het wachten op de winnende treffer van de Hagenaars. Met name Jerson Cabral en Van Duinen waren dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant haalde Tom Beugelsdijk een schot van Jarchinio Antonia van de lijn.

Tien minuten voor tijd was het spits Marnix Kolder die de Eagles alsnog de overwinning bezorgde. In het restant van de wedstrijd lukte ADO niet meer om nog langszij te komen.

Door de zege komt Go Ahead op vier punten uit twee wedstrijden. ADO is na evenzoveel wedstrijden nog altijd puntloos.