Na ruim een jaar afwezigheid keert Stijn Schaars terug in de selectie van het Nederlands elftal. De 29-jarige PSV'er was vrijdag blij verrast toen hij hoorde dat bondscoach Louis van Gaal hem heeft opgeroepen voor de oefeninterland tegen Portugal.

"Ik ben een tijdje uit beeld geweest en sta nu weer helemaal in de picture. Dan is dit alleen maar mooi'', zei Schaars voor de camera van Omroep Brabant.

De 19-voudig international behoorde vorig jaar tot de EK-selectie van Bert van Marwijk, maar kwam niet in actie op dat toernooi. Daarna liet Van Gaal hem een jaar links liggen

"Ik ben eigenlijk nooit bezig geweest met het Nederlands elftal. Als je wordt opgeroepen, is het een bevestiging dat je het goed doet bij je club. Ik focus me daarom op PSV en dit is iets extra's.''

Motivatie

Na twee jaar bij Sporting Portugal maakt Schaars bij PSV vooralsnog een sterke rentree op de Nederlandse velden. Hoewel de middenvelder niet in de voorselectie zat, neemt Van Gaal hem volgende week wel mee naar Portugal.

"Ik was verrast en positieve verrassingen zijn altijd leuk. Mooi om samen met 'Gini' weer bij Oranje te zitten.''

Daarmee doelde Schaars op ploeggenoot Georginio Wijnaldum, die eveneens na lange tijd weer bij het Nederlands elftal zit. "Ik heb er altijd vertrouwen in gehouden dat ik er weer bij zou komen. We zijn met PSV goed aan het seizoen begonnen; dit is een motivatie om dat vast te houden'', aldus Wijnaldum.