FC Groningen speelt zondag als trotse koploper van de eredivisie tegen FC Utrecht. 

Trainer Erwin van de Looi hoopt dat zijn ploeg hetzelfde niveau kan halen als in het eerste duel met NEC.

''Dat niveau streven we na en op die manier willen we ook zeker thuis voetballen'', aldus de trainer van Groningen. ''Maar Utrecht is natuurlijk wel van een ander kaliber dan NEC.''

Bij de koploper kan Michael de Leeuw weer meespelen. Hij ontbrak tegen NEC vanwege een bovenbeenblessure. Ook Género Zeefuik is weer wedstrijdfit.

Het meespelen van Tom Hiariej is nog een vraagteken. De langdurig geblesseerden Nick Bakker en Henk Bos zijn er in ieder geval niet bij.

Wouters

Volgens trainer Jan Wouters van Utrecht is het bij Groningen vooral oppassen voor Tjaronn Chery. ''Hij maakte een goede indruk op mij. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zal FC Groningen het publiek wat voor willen schotelen.''

Hij merkte dat het vertrouwen bij zijn eigen selectie broos is na de vroegtijdige Europese uitschakeling en het puntenverlies tegen Go Ahead Eagles.

''Hieraan is afgelopen trainingsweek extra aandacht besteed'', aldus Wouters, die Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Adam Sarota en Kenny Teijsse door blessures mist.