Het nieuwe PSV heeft dinsdagavond direct grote indruk gemaakt. Het talentvolle elftal van trainer Phillip Cocu versloeg Zulte Waregem in de derde voorronde van de Champions League met 2-0.

Een enorme opsteker voor de club die deze zomer een nieuwe koers heeft ingezet, waarin de jeugd weer de basis is.

De grote vraag vooraf was hoe het totaal vernieuwde PSV zich zou presenteren in de eerste wedstrijd van het seizoen, waarin de druk meteen groot was.

Wat dat betreft scoorde het extreem jonge elftal van Cocu, gemiddeld net 21 jaar 'oud', een grote pluim. 

Met fris en gedurfd voetbal veroverden de PSV'ers al snel de harten van het publiek, dat op zoek is naar nieuwe helden na het vertrek van Mark van Bommel, Kevin Strootman en Dries Mertens.

Bakkali

De jongste van het stel, de pas zeventienjarige Zakaria Bakkali, ontpopte zich al direct tot een publiekslieveling. Hij was één van de vier spelers uit de eigen jeugd die in de basis begon.

De Belgische tiener trok in de eerste helft brutaal het spel naar zich toe en was al na amper twee minuten dicht bij een doelpunt. Bakkali trok vanaf links naar binnen en schoot de bal op de verste paal. Bij vlagen was de talentvolle aanvaller met snelle en handige acties ongrijpbaar voor de defensie van Zulte, al viel hij na rust waarschijnlijk vanwege vermoeidheid ver terug.

Centraal achterin liet Jeffrey Bruma zien dat PSV met hem weer een verdediger in huis heeft waar het op kan bouwen. De 21-jarige Rotterdammer was sterk in de duels en liet ook aan de bal zien toegevoegde waarde te hebben. Het frisse PSV liet lange tijd wel na om zich te belonen voor een overtuigende presentatie voor eigen publiek. 

Voor rust kreeg het elftal van PSV zeker vijf grote kansen, soms ook na geklungel in de Belgische defensie, maar in de afronding ging het steeds mis. De nieuwe aanvoerder Georginio Wijnaldum had pech met schoten op paal en lat.

Depay

Na een uur brak Memphis Depay dan toch de ban, door de bal van bijna dertig meter achter de Belgische doelman Sammy Bossut te jagen: 1-0. 

Invaller Jürgen Locadia maakte er een kwartier voor tijd zelfs 2-0 van, waardoor PSV volgende week met een comfortabele voorsprong op zak naar Brussel gaat voor de return.

Al had de uitslag zelfs nog groter kunnen uitvallen gezien de kansen die PSV liet liggen.