Na tussenstops in Bangkok, Sydney, Tokio en Osaka sloot Manchester United de tournee door Azië maandag af in Hong Kong.

Manager David Moyes van Manchester United erkent dat een dergelijke trip niet de beste voorbereiding is in de aanloop naar een seizoen waarin de wedstrijden elkaar weer snel zullen opvolgen.

"Ik denk niet dat elke club hiervoor zou hebben gekozen", zegt de opvolger van Alex Ferguson in The Guardian. "Maar als een van de grote clubs moet je je voetballers laten zien aan je supporters over de hele wereld."

"Het levert nu eenmaal extra geld op: de inkomsten uit marketing en van de sponsors. We moeten hiermee leren leven. In de toekomst zal deze trend eerder toe- dan afnemen."

Defensie

Opmerkelijk in sportief opzicht was dat de Engelse kampioen liefst negen goals incasseerde in vijf wedstrijden.

"Daar maken we ons best wel zorgen over. We speelden een beetje als het United van eind vorig seizoen, dat vooral als gedachte had er één meer te maken dan de tegenstander."

Fabregas

Moyes zal in de loop van deze week met vicevoorzitter Ed Woodward om tafel gaan om de 'Cesc Fabregas-strategie' af te stemmen.

FC Barcelona weigerde al een twee keer een bod (van 26 en 30 miljoen pond) op de middenvelder. United overweegt nu om 35 miljoen pond, ruim 40 miljoen euro, te bieden op de oud-speler van Arsenal.