AZ-spits Aron Johannsson heeft zich beschikbaar gesteld voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Hij verkiest dat land boven IJsland.

Johannsson werd geboren in de Amerikaanse stad Mobile, maar groeide op in IJsland. Hij kwam ook uit voor de jeugdploegen van dat land.

Opmerkelijk is dat de 22-jarige aanvaller bij de VS één van de concurrenten wordt van Jozy Altidore, terwijl hij bij AZ juist diens opvolger is.

Jürgen Klinsmann, de Duitse bondscoach van de Amerikanen, liet eerder dit jaar al weten dat hij Johannsson op de radar had.

''Het was geen gemakkelijke beslissing. Ik heb daarom mijn tijd genomen voordat ik de knoop definitief doorhakte'', aldus Johannsson op de site van zijn club.

''Het was namelijk mijn voorrecht om te kiezen tussen twee kwalitatief goede teams. Ik kijk ernaar uit om te spelen voor het Amerikaans elftal, maar eerst wil ik de IJslandse bond bedanken voor hun interesse en de nationale ploeg alle succes wensen in de toekomst.''

De spits kwam afgelopen winter van het Deense AGF Aarhus over naar AZ. Zaterdag trof hij nog één keer doel tijdens de verloren wedstrijd (3-2) tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal.