Marco van Basten vreest dat sc Heerenveen door het aanstaande vertrek van technisch manager Johan Hansma de komende weken niet slagvaardig kan handelen bij transfers.

"Ik heb de laatste weken veel contact met Hansma gehad en met hem gekeken naar de selectie", zei de trainer van de Friezen tegen het AD. "We waren met spelers bezig, maar ik heb geen idee hoe het daar nu verder mee gaat."

"Het technisch beleid moet wel doorgaan. We hebben weliswaar nog vijf weken tot de transfermarkt sluit, maar het is wel zaak dat we als club adequaat kunnen blijven reageren."

Afgelopen vrijdag werden de conclusies gepresenteerd van het onderzoek naar de bestuursproblemen bij sc Heerenveen, waarin geopperd werd dat de directie van de club moet opstappen. De functie van Hansma is sindsdien demissionair.

De nieuwe driekoppige raad van commissarissen lijkt daardoor nu transfers te moeten afronden. Van Basten betwijfelt of zij de verantwoordelijkheid aankunnen. Hij wil dat er snel een oplossing komt voor de situatie.

"Er staan in het rapport veel zaken waarmee ik als trainer niet veel te maken heb, maar als de technische kant van het verhaal gaat haperen dan ga ik het wel merken."

"Als het niet snel wordt ingevuld, dan heeft de club een probleem. Wie doet het? Hoe gaat het? Dat baart me zorgen. Ik ken de mensen in de nieuwe rvc niet. Kunnen zij voetbalzaken regelen?"