De eerste prijs in het nieuwe Duitse voetbalseizoen is gewonnen door Borussia Dortmund.

In het eigen Westfalenstadion won de nummer twee van de Bundesliga in de strijd om de supercup van landskampioen en bekerwinnaar Bayern München, dat niet genoeg had aan twee goals van Arjen Robben: 4-2.

Dortmund kwam vroeg op voorsprong door een kopbal van Marco Reus, die de bal zomaar voor het hoofd kreeg geduwd door Bayern-goalie Tom Starke. De keeper maakte even later zijn blunder enigszins goed, door een inzet van de door Bayern begeerde Robert Lewandowski te keren.

Na rust bracht Robben zijn ploeg met het hoofd op gelijke hoogte, maar een paar minuten later had Dortmund de score alweer naar 3-1 getild. Daniel van Buyten kopte knullig in eigen doel en Ilkay Gündogan trof doel via de binnenkant van de paal.

In de 64e minuut bracht opnieuw Robben zijn ploeg terug in de wedstrijd, door uit de draai knap raak te schieten. De Beierse formatie had uitzicht op meer, maar een volley van Thomas Müller trof slechts de lat. In de slotfase sloeg Reus vervolgens nogmaals toe.

Dortmund evenaarde met de vijfde zege in de supercup de rivaal uit Beieren, die de prijs verleden jaar won. De laatste zege van Dortmund, dat de finale in 2011 en 2012 verloor, dateerde uit 2008 toen de ploeg eveneens in eigen huis te sterk was voor Bayern.