Feyenoord beëindigt in 2015 wellicht de samenwerking met Excelsior. De eredivisionist heeft het contract met de stadgenoot formeel opgezegd.

Het is niet geheel zeker dat er ook daadwerkelijk een einde komt aan de samenwerking, maar omdat er in het contract een opzegtermijn van twee seizoenen stond, wil Feyenoord de procedure nu al in gang zetten.

"Het is een formaliteit. Vanwege alle veranderingen in de Jupiler League, willen we de samenwerking evalueren. Als we nu niet formeel opzeggen, zou het contract sowieso doorlopen. We blijven de afspraken respecteren", zegt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord tegenover het AD.

De opzet van de Jupiler League gaat de komende twee seizoenen drastisch op de schop. Na het faillisement van onder meer Veendam en AGOVV wordt de competitie aangevuld met de beloftenelftallen van Ajax, FC Twente en PSV en het eerste team van amateurclub Achilles '29. In 2015 volgt een evaluatie over de nieuwe opzet.

Ferry de Haan, algemeen manager bij Excelsior, is niet gelukkig met het uitlekken van het nieuws. "Omdat ik bang ben dat mensen daar voorbarige conclusies uit gaan trekken. De samenwerking blijft voorlopig gewoon hetzelfde en we blijven regelmatig met elkaar in overleg. Het is absoluut niet gezegd dat dit in 2015 plotseling anders wordt."

De samenwerking tussen Feyenoord en Excelsior stamt uit 1997. In de loop der jaren speelden diverse spelers die onder contract stonden bij de stadionclub op huurbasis op Woudestein.

Onder meer Salomon Kalou en Jordy Clasie keerden daarna met succes terug in de Kuip.