AZ en Nick Viergever hebben mondelinge overeenkomst bereikt over verlenging van zijn contract tot medio 2015. De aanvoerder is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Alkmaarders.

Dat maakt AZ vrijdag bekend op de website. De 23-jarige Viergever aaste deze zomer op een transfer, maar heeft zich neergelegd bij een langer verblijf in Noord-Holland.

"Beide partijen zijn zeer tevreden. Ik ga nu nog een jaar honderd procent voor AZ geven", aldus Viergever. "De gewenste clubs kwamen niet voor mij. Dan is het de keuze: of het buitenland of bij AZ blijven. Mijn gevoel is zo het beste."

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is dolgelukkig met de contractverlenging. "We zijn uiterst tevreden dat we zo’n belangrijke speler langer aan AZ hebben kunnen binden."

"Met Nick erbij houden we ontzettend veel kwaliteit aan boord. Zijn ervaring is ook heel belangrijk voor ons jonge team. Dit is tevens een mooi signaal van Nick richting de club. Hij wil dat AZ bij een eventuele toekomstige transfer aan hem kan verdienen."