De voetbalsters van Frankrijk hebben vrijdag als eerste ploeg een zege op het EK in Zweden geboekt. De formatie versloeg Rusland met 3-1.

In het Norrköpings Idrottspark-stadion opende Marie-Laure Delie de score voor Frankrijk. In de 21e minuut schoot ze raak. Elf minuten later maakte ze ook de tweede goal.

In de 67e minuut besliste Eugenie Le Sommer de wedstrijd: 3-0. Zes minuten voor tijd deed Elena Morozova nog wat terug, maar het was te laat om de wedstrijd nog spannend te maken. 

Frankrijk pakte als eerst ploeg drie punten. De eerste vier duels op het EK eindigden in een gelijkspel. Nederland hield donderdag Duitsland op 0-0.

Spanje - Engeland

Het tweede duel in groep C leverde vrijdagavond ook een winnaar op. Alexia Putellas maakte in de 93e minuut het winnende doelpunt voor Spanje tegen Engeland (3-2).

Laura Bassett had Engeland in de 89e minuut nog op gelijke hoogte geschoten. De score werd in de vierde minuut geopend door Veronica Boquete. Vier minuten later maakte Eniola Aluko weer gelijk. Jennifer Hermoso Fuentes zette Spanje in de 85e minuut op 2-1.