Timothy Derijck zat aan het eind van het afgelopen seizoen veelvuldig op de bank bij PSV en zag er deze zomer met Jeffrey Bruma een directe concurrent bijkomen. Toch wil de verdediger voor zijn kansen bij PSV gaan.

Door Rypke Bakker

"Vorig jaar werd me verteld dat ik weinig aan spelen toe zou komen, maar uiteindelijk heb ik toch zo'n tachtig procent gespeeld. We zullen zien hoe het dit jaar gaat", zei Derijck maandag na de eerste training van PSV tegen NUsport.

De 26-jarige Belg werd een jaar geleden aan zijn oude club Anderlecht gelinkt. Ook nu zijn er geruchten over een transfer. Maar Derijck heeft zich deze zomer niet bezig gehouden met transfers.

Aan het eind van het vorig seizoen sprak hij wel al met de nieuwe trainer Phillip Cocu over zijn toekomst. "Toen vertelde Cocu dat er spelers bij zouden komen. Maar ook dat iedereen zijn kans krijgt. En daar is deze voorbereiding voor."

Terwijl Derijck op het trainingsveld stond, arriveerde Adam Maher in Eindhoven. "Hij is een topspeler in de eredivsie. Ik ben blij dat hij erbij is."

Eerder legde PSV naast Maher en Bruma ook al Florian Jozefzoon vast waardoor de verwachtingen voor het nieuwe seizoen stijgen in Eindhoven. Derijck: "We willen weer bovenin meedraaien, zoals PSV dat elk jaar wil. En we gaan er alles aan doen om het beter te doen dan vorig jaar."