Als laatste van de topclubs is PSV maandag begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Phillip Cocu, de opvolger van Dick Advocaat, stond met een kleine groep op het trainingsveld van De Herdgang. 

Cocu verwelkomde vijftien spelers, onder wie een aantal talenten. Zij werden door honderden supporters met vuurwerk en applaus opgewacht bij het veld.

Ook nieuwkomer Adam Maher, die maandagmiddag zijn contract zal tekenen in Eindhoven, was aanwezig. Hij trainde nog niet mee, maar werd wel al met luid gejuich welkom geheten door de aanhang.

Ola Toivonen wordt woensdag in Eindhoven verwacht, maar het is de vraag of de Zweedse schaduwspits dit seizoen wel bij PSV gaat spelen.

De Eindhovenaren hebben inmiddels een akkoord met Norwich City over de verkoop van Toivonen, maar die twijfelt nog of hij zijn carrière wel bij deze Engelse club wil voortzetten.

Bruma

Jeffrey Bruma, één van de drie aankopen van PSV van deze zomer, begint later in de week aan de training als de laatste details van zijn transfer zijn afgerond.

De jeugdinternationals die deze zomer met Jong Oranje actief waren op het EK (Jeroen Zoet, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en de aanwinsten Maher en Florian Jozefzoon) sluiten volgende week maandag aan bij de selectie.

PSV moet eind juli voor het eerst aan de bak, in de derde voorronde van de Champions League. Cocu hoort op 19 juli wie de eerste tegenstander wordt van zijn ploeg op weg naar het hoofdtoernooi. PSV begint in de eredivisie op 3 augustus uit bij ADO Den Haag.