Spanje kan in de nacht van zondag op maandag met de Confederations Cup de vierde prijs binnen vijf jaar pakken. Maar als voetballand kunnen de Spanjaarden volgens bondscoach Vicente Del Bosque nog altijd niet tippen aan tegenstander Brazilië.

"Als je kijkt naar het aantal titels dan is Brazilië nog altijd hét voetballand. Wij komen pas net kijken", zegt Del Bosque op de website van de FIFA. "Maar dat wat in het verleden gebeurd is, telt niet mee in de finale."

De 62-jarige Del Bosque werd met Spanje wereldkampioen in 2010 en Europees kampioen in 2012. In 2008 pakte Spanje de Europese titel met Luis Aragonés als bondscoach. Mocht daar de Confederations Cup bijkomen dan zal dat volgens Del Bosque extra bijzonder zijn.

"We kunnen een symbolische zege boeken, omdat we Brazilië op eigen grond kunnen verslaan. Daarnaast hebben we de erkenning gekregen voor alles wat we bereikt hebben. Maar die erkenning gaat hand in hand met winnen. Hopelijk kunnen we die verantwoordelijkheid aan."

Organisatie

Del Bosque treft in de finale, die wordt gefloten door Björn Kuipers, een bondscoach die ook een wereldtitel achter zijn naam heeft staan. Met Luiz Felipe Scolari wonnen de 'Goddelijke Kanaries' in 2002 hun vijfde WK. Dat Scolari nu weer suces heeft met Brazilië verbaast Del Bosque niet.

"Scolari kent het Braziliaanse voetbal goed, en laat het team in essentie Braziliaans spelen maar wel vanuit een organisatie die net zo goed is als de Europese teams. Het zal dus niet eenvoudig zijn om het spel te maken tegen deze ploeg. Maar wij moeten er ook voor zorgen dat ze ons niet kunnen overvleugelen."