Messi: 'Geweldig dat Neymar komt'

Lionel Messi heeft zich uitgesproken over de komst van Neymar naar Barcelona. "Het is heel goed dat Neymar komt, hij is een fantastische speler."

Twee kapiteins op een schip, als dat maar goed gaat. Lionel Messi is de grote man bij FC Barcelona. Maar volgend seizoen beschikt de ploeg met Neymar over nog een superster.

De 21-jarige Braziliaan, die vanaf 24.00 uur in de nacht van zondag op maandag met het Braziliaans elftal in de finale van de Confederations Cup uitkomt tegen Spanje, kwam voor 54 miljoen over van Santos.

Verkoop Messi

Johan Cruijff zei afgelopen week tegen de Spaanse krant Marca dat Barcelona serieus moest overwegen Messi te verkopen, na de komst van de Braziliaan. Een machtsstrijd ligt op de loer, volgens Cruijff.

"Het is altijd beter om vooraf conflicten te vermijden. Daarom had ik ook Neymar niet gekocht. De twee aanvallers zijn allebei specialist in het nemen van vrije trappen. Wie moet die straks dan nemen?"

Duitsland

Messi liet tijdens een bezoek aan Senegal, waar hij was als ambassadeur in de strijd tegen malaria, blijken dat hij zich geen zorgen maakt over de komst van Neymar. "Hij kan heel veel betekenen voor Barcelona als hij bij ons doet wat hij in Brazilië heeft laten zien."

De Argentijn keek in Senegal ook nog vooruit naar volgend jaar, naar het WK in Brazilië. De wereldtitel met Argentinië is zijn grote doel, alle andere grote prijzen heeft de 26-jarige Messi in zijn loopbaan al zo'n beetje gewonnen. "Het is een droom met Argentinië wereldkampioen te worden. Het team groeit en we hebben nog een jaar."

De beste voetballer van de wereld ziet volgend jaar in Duitsland de grootste concurrent. "Duitsland heeft een geweldige ploeg. De Duitse teams hebben een geweldig jaar gehad, stonden samen in de finale van de Champions League. Bovendien doet Duitsland het altijd goed met de nationale ploeg op grote toernooien."

Tip de redactie