Jonathan De Guzman speelt ook komend seizoen in de Premier League voor Swansea City. De ambitieuze club uit Wales huurt de Nederlandse international opnieuw voor een jaar van Villarreal.

Dat maakte voorzitter Huw Jenkins van 'The Swans' zaterdag bekend.

De 25-jarige middenvelder maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Swansea. De geboren Canadees had een belangrijk aandeel in het veroveren van de League Cup en eindigde met zijn club als negende in de Premier League.

De Guzman, die acht keer scoorde voor Swansea City, dwong bovendien een plek in het Nederlands elftal af.

''Ik heb een geweldig jaar achter de rug bij Swansea, de mensen bij de club en de supporters hebben me heel goed behandeld'', zei De Guzman.

''Het ging niet alleen om de resultaten, we hebben ook laten zien dat we de strijd aan kunnen met de topclubs. Juist tegen de grote teams waren we op ons best. We hebben Swansea echt op de kaart gezet.''

Versterkingen

Bij de club uit Wales is de vrije trappen-specialist teamgenoot van onder anderen Michel Vorm en Kemy Agustien. De Guzman kwam in het verleden ook uit voor Real Mallorca, dat hem overnam van Feyenoord.

Swansea versterkte zich deze zomer al met de Spanjaarden Jordi Amat (Espanyol) en José Cañas (Real Betis) en heeft bovendien de Ivoriaanse spits Wilfried Bony van Vitesse op het oog. Vooralsnog hebben de onderhandelingen met de Arnhemmers echter geen akkoord opgeleverd.