Zlatan Ibrahimovic zal komende zomer niet nog een club aan zijn al indrukwekkende cv toevoegen. Volgens zijn zaakwaarnemer Mino Raiola blijft de spits bij Paris St-Germain.

"Zlatan is heel gelukkig in Parijs, hij zal volgend jaar doorgaan bij PSG", zei Raiola tegen het Franse radiostation RMC. "Hij heeft hier de landstitel gewonnen, doelpunten gemaakt. Hij heeft gedaan wat hij moest doen, alles wat hij beloofd heeft."

Ibrahimovic leidde Paris St-Germain in zijn eerste seizoen in de Franse hoofdstad met dertig goals naar het kampioenschap. Desondanks waren er geruchten dat de oud-Ajacied, die eerder ook voor Malmö FF, Juventus, Internazionale, FC Barcelona en AC Milan uitkwam, wederom van club zou veranderen. Een terugkeer naar Italië werd daarbij het vaakst genoemd.

Deze verhalen werden gevoed door de geruchten dat coach Carlo Ancelotti mogelijk Parijs verlaat. De naam van de Italiaan wordt vaak genoemd als nieuwe coach van Real Madrid. "Ik wil niet dat Carlo de club verlaat. Hij levert hier fantastisch werk", stelde Ibrahimovic eind mei.

Volgens Raiola moet er niet teveel achter die uitspraak gezocht worden. "Zlatan heeft een goede relatie met Carlo Ancelotti, maar dat heeft hij altijd gehad met zijn coaches, behalve dan met Pep Guardiola."

Van der Wiel

De Italiaans/Nederlandse zaakwaarnemer sprak ook zijn vertrouwen uit in een andere cliënt die bij PSG onder contract staat: Gregory van der Wiel. Raiola verwacht dat de Nederlander, die in de vorige zomer overkwam van Ajax, zich alleen maar verder zal ontwikkelen in Parijs.

"In het tweede jaar kun je altijd pas echt zien wat een speler kan. Maar elke grote club weet dat hij een van de beste aanvallende backs van Europa is."

Lees alle transferperikelen op ons speciale katern