Filip Djuricic denkt met zijn transfer van sc Heerenveen naar Benfica een flinke stap omhoog te hebben gemaakt. De Servische aanvaller werd woensdagavond gepresenteerd bij de Portugese finalist in de Europa League.

"De grote Portugese clubs zijn een niveau hoger dan de Nederlandse. Portugees voetbal is te vergelijken met Spanje terwijl Nederland meer bij België in de buurt komt", aldus Djuricic bij zijn presentatie.

De international heeft net als zijn landgenoot Miralem Sulejmani een vijfjarig contract ondertekend bij Benfica. De 21-jarige Djuricic wil in die periode het niveau van illustere voorgangers bij de club benaderen.

"Deze vijf jaar worden essentieel in mijn ontwikkeling als speler. Ik heb gehoord dat de nummer 10 belangrijk is bij Benfica. Spelers als Pablo Aimar en Rui Costa hadden deze rol. Het is een club met een grote traditie."

Levensstijl

Djuricic komt naast Sulejmani nog twee landgenoten tegen bij Benfica. Lazar Markovic, die overkwam van Partizan Belgrado, en voormalig Vitesse-speler Nemanja Matic, met wie hij op school zat, staan ook onder contract in Lissabon.

"Ik heb al met hen gespeeld in de jeudgteams. Markovic is waarschijnlijk het grootste talent van het Servische voetbal. Natuurlijk heb ik met Matic gesproken. Ik denk dat ik net als hij in de levensstijl van dit land pas."

De 24-jarige Sulejmani, die transfervrij overkomt van Ajax, is inmiddels ook in Portugal gearriveerd. "Ik ben erg blij dat ik bij een geweldige club als Benfica getekend heb. Het voelt alsof ik de juiste keuze heb gemaakt", zegt hij tegen A Bola.

Sulejmani wilde in Portugal niet praten over zijn verleden bij Ajax. "Ik heb voor Benfica gekozen omdat het een grote uitdaging voor me is. Het is een club met grote doelen en we gaan vechten om die te behalen."