Javier Zanetti heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Internazionale.

De Argentijn, die in augustus zijn veertigste verjaardag viert, liep in april een zware achillespeesblessure op en zal nog maanden uit de roulatie zijn.

"Opnieuw wil ik de club bedanken voor het vertrouwen. Ik doe er alles aan om weer zo snel mogelijk beschikbaar te zijn voor de trainer", reageert de verdediger op de website van Internazionale.

Zanetti staat al sinds het seizoen 1995/1996 onder contract bij de Italiaanse topclub, waarmee hij in het seizoen 2009/2010 beslag legde op de landstitel, beker en Champions League.

Ambrosini

Aartsrivaal AC Milan neemt juist afscheid van een routinier. Massimo Ambrosini (36) verlaat de club na achttien seizoenen trouwe dienst. Het aflopende contract van de middenvelder wordt niet verlengd.

Ambrosini begon net als Zanetti in 1995 aan zijn dienstverband in Milaan. Adriano Galliani neemt met pijn in het hart afscheid van de veteraan. "Dit is een emotionele beslissing. Hij is ook zeer teleurgesteld, maar op een gegeven moment speelt leeftijd een belangrijkere rol dan emotie", aldus de algemeen directeur op de clubsite.