Christian Eriksen gaat diep door het stof na de pijnlijke thuisnederlaag van de Deense nationale ploeg tegen Armenië in de WK-kwalificatie: 0-4.

"Dit voelt als het meest beschamende verlies dat ik ooit heb meegemaakt. Vooral de manier waarop het gebeurt", moppert de Ajax-middenvelder tegen Sporten.

Denemarken heeft na het debacle nog maar een kleine kans om zich te plaatsen voor de mondiale titelstrijd. "We hebben nog tijd, maar dat is erg ver weg nu."

Eriksen wil een dergelijke vernedering nooit meer meemaken. "Het voelt heel erg leeg. Ik had geen idee dat het zo fout kon gaan."

Ajax hoopt de spelmaker, wiens contract na volgend seizoen afloopt, deze zomer te verkopen. AC Milan zou voor Eriksen op de tribune hebben gezeten in Kopenhagen en Borussia Dortmund maakte eerder al interesse kenbaar.

De 21-jarige Eriksen vraagt zich af of de clubs nog geïnteresseerd zijn na zijn optreden tegen de Armenen. "Niet na vandaag."

Ineenstorting

Bondscoach Morten Olsen krijgt er in de Deense media van langs na de blamage.

"De totale en ongekende ineenstorting'', kopt Jyllands-Posten. De krant noemt de nederlaag het dieptepunt van een half jaar malaise in het Deense voetbal.

Volgens de krant moeten de inspanningen van de Deense voetbalbond om een vervanger voor Olsen te vinden worden geïntensiveerd.

Ekstra Bladet, een andere toonaangevende Deense krant, vindt ook dat het tijd wordt dat de oud-trainer van Ajax zijn functie neerlegt. "Het is een feit dat Denemarken een nieuwe trainer nodig heeft om veranderingen door te kunnen voeren."

De krant opende daarnaast een poll op de website met de vraag aan de lezers of Olsen zelf op moet stappen en wat de Deense bond moet doen.

BT schrijft dat het niet langer 'zinvol' is om Olsen als eindverantwoordelijke voor de nationale ploeg te houden. Politiken gaat nog een stap verder door te zeggen dat de 63-jarige oefenmeester zichzelf bespottelijk maakt door nog langer aan te blijven.