Go Ahead Eagles krijgt komend seizoen geen kunstgras. De promovendus zal veldverwarming aanleggen om aan de eisen van de KNVB te voldoen. 

Dat maakten de club en de gemeente Deventer woensdag bekend tijdens een persconferentie.

In de eredivisie zijn alle clubs verplicht veldverwarming of kunstgras te hebben. Go Ahead Eagles beschikte nog niet over één van de opties en moest dus nog een keuze maken.

Dat er niet voor kunstgras is gekozen, zorgde voor opluchting bij de supporters. Zij waren een petitie gestart om te voorkomen dat de Adelaarshorst het decor zou worden van een kunstgrasmat.

De club uit Deventer kreeg afgelopen seizoen de prijs voor de beste grasmat van de Jupiler League. Kunstgras is echter goedkoper.

Uitbreiding

De club en de gemeente maakten ook plannen bekend voor uitbreiding van het stadion. Er komen 360 extra zitplaatsen bij de hoofdtribune.

Ook komen er waarschijnlijk meer staanplaatsen bij de B-Side, waar de fanatieke supporters zich bevinden. Vak 18 zal definitief het vak worden voor fans van de uitspelende club. In totaal hebben 7000 supporters een seizoenkaart aangevraagd.

Nieuwe speler

Go Ahead maakte woensdag ook de komst van een nieuwe speler bekend.

Aanvaller Maurice de Ruiter komt over van DVS'33, een zaterdaghoofdklasser. De 21-jarige De Ruiter maakte vorig seizoen vijftien goals in de hoofdklasse.

Go Ahead verlengde het contract van Teije ten Den met één seizoen.  De twintigjarige aanvaller kwam afgelopen jaar over van Rohda Raalte. Hij debuteerde nog niet in het betaalde voetbal.