Bondscoach Cor Pot van Jong Oranje heeft de uitspraken van Louis van Gaal over de prestaties op het jeugd-EK ter kennisgeving aangenomen.

''We hebben zestien miljoen bondscoaches en hij is het ook, dus hij mag zijn mening geven'', gaf Pot te kennen in de persconferentie.

Volgens de eindverantwoordelijke van het 'grote' Oranje speelde Jong Oranje de tweede helft tegen Jong Duitsland (3-2 winst) zwak en was de tegenstand tot dusver niet indrukwekkend.

''Ik heb er geen moeite mee dat Louis zijn mening geeft, het doet me eerlijk gezegd helemaal niks. Van een afstand iets zeggen is altijd makkelijk. We zijn hier met een project bezig en dat doen we zelf'', aldus Pot.

"Hij moet dat zelf weten. Ik vind het prima allemaal. Of het handig is weet ik niet. Maar wij weten wat we willen. We zijn hier gekomen om resultaat te halen. Ik denk dat dat het allerbelangrijkste is."

Jong Oranje strijdt woensdag met Jong Spanje om de winst in poule B van het EK onder-21. Van Gaal zal zaterdag aanwezig zijn bij de halve finale van Jong Oranje tegen Noorwegen of Italië.