Manchester City heeft dinsdag de transfer van Jesus Navas naar Engeland bevestigd. De 27-jarige Spaanse international komt over van Sevilla en noemt zijn nieuwe club een 'spannend project'.

"Dit is het juiste moment voor mij om deze stap te zetten", zei Navas, die in het begin van zijn loopbaan veel last had van heimwee. Mede daardoor kwam hij in zijn carrière tot nu toe alleen nog maar uit voor Sevilla. Met die club won hij twee keer de UEFA Cup. Ook maakte hij deel uit van de Spaanse selectie die in 2010 het WK won en die in 2012 zegevierde op het EK.

"Ik ben heel blij met deze kans", vervolgde de 23-voudig international, die in New York een medische keuring onderging. "De Premier League is een competitie waarin er snel voetbal wordt gespeeld en dat past bij mijn spel."

"City is de afgelopen jaren succesvol geweest en bouwen nu weer aan een topteam. Ik ben vereerd dat ik daar deel van mag uitmaken. De club heeft veel vertrouwen in mij uitgesproken en ik hoop dat ik dat op het veld kan terugbetalen."

De 'Citizens' zouden naar verluidt zo'n 17,5 miljoen euro voor de buitenspeler hebben neergeteld, maar afhankelijk van zijn prestaties kan dat bedrag nog verder oplopen. Navas, die met Spanje zal uitkomen op de Confederations Cup, zou voor vier jaar hebben getekend.

Navas is de tweede grote aankoop van Manchester City binnen een week. Vorige week werd de Braziliaan Fernandinho voor ruim 35 miljoen euro binnengehengeld van Shakhtar Donetsk.

Bekijk alle transferperikelen op ons speciale katern