Zweden heeft dinsdagavond verzuimd het doelsaldo in groep C van het WK-kwalificatietoernooi flink op te vijzelen. De ploeg van bondscoach Erik Hamrén nam voor eigen publiek in Solna tegen het zwakke team van de Faeröer genoegen met 2-0.

Beide treffers kwamen op naam van Zlatan Ibrahimovic.

De spits van Paris SG bracht daarmee zijn totaal in de nationale ploeg op 41 goals, inmiddels goed voor de derde plaats op de topscorersranglijst aller tijden van het Scandinavische land.

Ola Toivonen (PSV) werd als basisspeler in de 83e minuut gewisseld bij de thuisploeg, die op elf punten uit zes duels kwam, evenveel als Oostenrijk en Ierland. Andreas Granqvist, oud-speler van FC Groningen, kreeg na tachtig minuten rood.

Koploper Duitsland heeft een voorsprong van vijf punten op het achtervolgende trio. De Faeröer bleef op nul punten staan.

Finland

In groep I speelden Wit-Rusland en Finland in Homyel gelijk: 1-1. Via Teemu Pukki kwamen de bezoekers op 0-1, maar vijf minuten voor tijd maakte Dmitri Verkhovtsov gelijk.

Bij Finland waren er basisplaatsen voor Ajacied en aanvoerder Niklas Moisander, VVV-keeper Niki Mäenpää, oud-Ajacied Petri Pasanen en Tim Sparv, die de afgelopen seizoenen uitkwam voor FC Groningen.

In de stand veranderde er niks. Finland blijft derde, nu met zes punten. Wit Rusland heeft vier punten is vijfde en laatste. Koploper Spanje heef elf punten.