De jacht op de Europese titel met Jong Oranje wil bondscoach Cor Pot niet laten verstoren door externe factoren.  

Door Daan Smink

Een aantal van zijn spelers heeft zich nadrukkelijk in de kijker gespeeld tijdens het jeugd-EK in Israël. Een transfer van Marco van Ginkel naar Chelsea zou zelfs al in de maak zijn. 

"Ik lees natuurlijk ook de kranten", zei Pot dinsdag op zijn persconferentie in aanloop naar het laatste groepsduel met Spanje. "Maar in het spelershotel heb ik nog niet één keer iets over transfers gehoord. Nee, er is ook geen speler die me op dat gebied om advies heeft gevraagd. En zaakwaarnemers komen ons hotel sowieso niet in."

Ook de komst van Louis van Gaal, coach van het Nederlands elftal, zal het 'proces' niet in gevaar brengen volgens Pot. "Hij zit ook in een ander hotel." Van Gaal bekijkt zaterdag de halve finale van Jong Oranje vanaf de tribune.  

Vanuit China, het land waartegen Oranje dinsdag oefende (2-0 zege), liet hij zich al uit over het team van Pot. Hij prees de ploeg vanwege de twee zeges, maar constateerde ook dat het 'teleurstellend' was dat de Duitsers Jong Oranje na rust wegspeelden. 

Pot: "Ik heb er geen moeite mee dat hij dat zegt. Het doet me helemaal niks. We hebben zestien miljoen bondscoaches en Louis is het ook. Wij zijn hier met een project bezig en dat doen we zelf. We willen resultaat halen, zijn hier niet gekomen om vakantie te vieren."

De reactie van Pot op Van Gaal: