Wesley Sneijder deed dinsdag na de 2-0 oefenzege op China voorkomen alsof hij het afnemen van zijn aanvoerdersband bij Oranje alweer verwerkt had.

"Ik blijf altijd vrolijk, ook in deze dagen. Die lach was er de hele week al. Ik heb nooit het geloof in mezelf verloren", verzekerde de middenvelder de verslaggever van SBS 6.

Sneijder zei eerder nog dat het verliezen van de band aan Robin van Persie aankwam als 'een mokerslag'. De Galatasaray-speler sloot de Aziatische oefentrip met een prachtig doeltreffend hakje tegen de Chinezen positief af.

"Het is mooi dat je zo'n goal op je naam mag schrijven, maar ik heb deze trip heel anders benaderd. Ik heb in deze weken toch weer een paar procent gewonnen qua fitheid. Het zijn pittige trainingen geweest."

Zoals Sneijder eerder al aangaf, gaat hij de komende weken niet alleen maar op het strand liggen. "Het zou zonde zijn om nu feest te gaan vieren. Ik ga mijn vakantie op een andere manier invullen dan de voorgaande jaren. Toen had ik mijn rust nodig. nu moet ik in de voorbereiding een streepje voor hebben op de rest. Ik twijfel niet aan mezelf, maar zal de komende weken wel hard moeten blijven werken.''