Arjen Robben stond in het veld te smullen van de 2-0 van Wesley Sneijder tijdens het duel van het Nederlands elftal tegen China, dinsdag in Peking.

De middenvelder van Galatasaray, die niet langer de aanvoerder is van Oranje, zette met een fraai doelpunt achter zijn standbeen de eindstand op het bord.

"Hij liep nogal stoïcijns weg, maar ik stond echt te genieten", zei Robben na de wedstrijd tegen SBS6 over zijn teamgenoot. "Maar goed, dat we voetballend vermogen hebben, dat is duidelijk. Dat zit in deze ploeg."

Robben noemde de hele trip naar Azië 'best nuttig'. "Natuurlijk kan het altijd beter, maar je moet je aanpassen aan de omstandigheden. Er waren ook weer heel veel nieuwe jongens bij. Geen tegendoelpunten in twee wedstrijden is heel positief, maar natuurlijk hadden we meer goals kunnen en moeten maken."

Volgens de nieuwe reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal waren de omstandigheden in China wel een stuk makkelijker dan eerder tegen Indonesië. "Maar je speelt natuurlijk wel tegen een betere ploeg. Daarom was het voor ons wel prettig dat zij al snel een rode kaart kregen, al maakt dat het soms ook juist níét makkelijker, dan gaan ze nog compacter en defensiever spelen."

Voor de buitenspeler is nu een lang, maar succesvol seizoen voorbij. "Ja, heerlijk dat het erop zit. Ik denk dat dat voor iedereen geldt, niet alleen voor voetballers. Als je je laatste werkdag hebt gehad en je kunt lekker op vakantie, dan sta je hier met een glimlach."