Australië heeft dinsdag een belangrijke overwinning geboekt in de WK-voorronde. De ploeg van bondscoach Holger Osieck won met 4-0 van concurrent Jordanië.

Mark Bresciano, Tim Cahill, Robbie Kruse en Lucas Neill verzorgden de productie in Melbourne.

Bresciano sloeg na een kwartier in de eerste helft toe, Cahill scoorde vijftien minuten na de hervatting, uitblinker Kruse zorgde voor de 3-0 en aanvoerder Neill bepaalde de eindstand.

Bij de thuisploeg werd FC Utrecht-middenvelder Tommy Oar na een uur naar de kant gehaald. Ook Brett Holman (onder meer ex-AZ) en Luke Wilshire (ex-FC Twente) startten in de basis.

Met tien punten uit zeven duels bezet Australië nu de tweede plek in poule B van de Aziatische voorronde. Oman heeft negen punten en Jordanië staat vierde met zeven punten.

Japan

Japan voert de poule aan en is al zeker van deelname aan het WK. De nummer twee van de groep plaatst zich ook rechtstreeks voor de mondiale eindronde en de nummer drie krijgt een herkansing in de play-offs.

De Japanners sloten later op de dag de succesvolle WK-kwalificatie af met een overwinning van 1-0 tegen Irak in Doha. Shinji Okazaki maakte in de voorlaatste minuut het doelpunt voor de Aziatische kampioen. Aanvaller Mike Havenaar (Vitesse) was na een half uur met een kopbal dicht bij de openingstreffer. Hij werd in de zeventigste minuut gewisseld.

Bij Japan kregen nogal wat vaste krachten rust in verband met de komende topper tegen Brazilië, zaterdag in Brasilia, als openingswedstrijd van het toernooi om de Confederations Cup.