Vitesse en Chelsea hebben een akkoord bereikt over de transfer van Marco van Ginkel.

Dat bericht De Telegraaf. De Arnhemmers zouden een bod van ruim 8,5 miljoen euro op de twintigjarige middenvelder hebben geaccepteerd.

Van Ginkel moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de Engelse topclub die maandag José Mourinho presenteerde als manager.

Vitesse zou onlangs nog een bod van zeven miljoen euro van Ajax op Van Ginkel hebben geweigerd.

Momenteel is Van Ginkel met Jong Oranje actief op het EK onder-21. Voor aanvang van het evenement in Israël vertelde hij aan NUsport dat hij zich de komende weken op het toernooi wil focussen. ​Van Ginkels contract bij Vitesse loopt in 2015 af.

"Ik concentreer me het liefst eerst op dit toernooi en wat daarna komt zie ik dan wel. Ja, zo'n toernooi is ideaal om je in de kijker te spelen. Maar zo benader ik het niet."

Zaakwaarnemer

Zijn zaakwaarnemer Karel Jansen bevestigt tegenover het AD juist de lezing van Van Ginkel. "De situatie is nu zo dat wij het EK afwachten en dan kijken wat de beste stap is."

Van een akkoord is volgens Jansen zeker nog geen sprake. "Dat is heel ver voor de muziek uitlopen. Er is inderdaad interesse van Chelsea, dat ontkennen wij niet. Maar van veel meer clubs."