John Terry blijft de aanvoerder van Chelsea. Dat maakte de nieuwe manager José Mourinho maandagavond duidelijk in gesprek met de BBC.

Mede door blessures kwam de 32-jarige Terry afgelopen seizoen weinig in actie. "John is de captain, en daar zijn de fans en ik heel blij mee", aldus Mourinho.

De Portugees zal zijn aanvoerder echter geen privileges geven. "Alleen als hij speelt draagt hij de aanvoerdersband. Als hij niet speelt draagt iemand anders de aanvoerdersband."

Mourinho ging ook in op Chelsea's vermeende interesse in Manchester United-speler Wayne Rooney.

"Eigenlijk wil ik niet praten over spelers van andere clubs. Rooney heeft wel een fantastische leeftijd (27, red.). Hij is volwassen, ervaren, maar nog steeds jong. Het is aan hem. Hij lijkt een beetje op mij, hij heeft geen extra ponden nodig en één prijs meer maakt ook geen verschil. De vraag is nu: waar is hij gelukkig?"

Als het aan Mourinho ligt, blijft Fernando Torres bij de club. "Dat is het beste voor iedereen. Laten we het beste uit hem halen. Nee, ik heb nog niet met hem gesproken. Hij zit nu bij de Spaanse nationale ploeg en ik wil niet verkeerd worden begrepen. Ik praat na de Confederations Cup met de Spaanse internationals."