Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Edinson Cavani ligt. De spits van Napoli gaat daar pas na de Confederations Cup over nadenken.

Cavani werd de afgelopen weken in verband gebracht met clubs als Chelsea, Manchester City en Paris Saint-Germain. De Uruguayaanse aanvaller heeft een clausule in zijn contract staan dat hij voor 63 miljoen euro weg mag.

"Ik weet niet of er al een bod op me is gedaan", zegt Cavani tegen SkySports. "Ik weet alleen dat gecoacht worden door iemand als Manuel Pellegrini of Jose Mourinho een eer zou zijn."

"En als de tijd rijp is zou het geweldig zijn om voor één van deze clubs te spelen. Daar was ik als kind al mee bezig. Maar nu denk ik alleen aan Uruguay." Cavani bereidt zich met zijn land voor op de Confederations Cup, die zaterdag van start gaat.

"In mijn loopbaan heb ik altijd al te maken gehad met geruchten over een transfer naar een andere club. Ik moet gewoon met beide voeten op de grond blijven staan."

Cavani denkt niet dat de nieuwe trainer van Napoli, Rafael Benitez, hem eventueel kan overtuigen om in Italië te blijven. "Alles is op dit moment nog onzeker. Na de Confederations Cup ga ik daar pas over nadenken."

Suarez

Cavani werd ook nog gevraagd naar zijn mening over zijn landgenoot Luis Suarez. De spits van Liverpool kwam voor de zoveelste keer in opspraak in Engeland na Branislav Ivanovic te hebben gebeten.

"Of hij Liverpool moet verlaten? Dat hangt van veel dingen af. Ik denk dat het Engelse voetbal goed bij hem past, maar hij moet zelf een beslissing nemen."

"Het is niet eerlijk om hem voor één misstap op het veld te veroordelen, terwijl er een wedstrijd bezig is en je vol adrenaline zit. Soms maak je een fout. Het belangrijkste is dat hij dat ook toe heeft gegeven."