Mario Gomez heeft over belangstelling uit Italië niet te klagen. Naast Fiorentina en Napoli hengelt nu ook Juventus naar de diensten van de spits van Bayern München.

Dit bevestigt de zaakwaarnemer van Gomez, Uli Ferber, tegenover Der Kicker.

Een overgang naar de 'Oude Dame' lijkt de voorkeur te genieten van de aanvaller. Ferber noemt de club 'sportief zeer aantrekkelijk' voor zijn cliënt.

Gomez staat op de nominatie om te vertrekken bij Bayern München. De winnaar van de Champions League heeft met Mario Mandzukic, Claudio Pizarro en eventueel Mario Götze voldoende opties voor in de spits.

Bovendien is de club nog op zoek naar een andere aanvaller. Het feit dat de transfer van Robert Lewandowski van de baan is, omdat Borussia Dortmund hem weigert te verkopen aan Bayern, heeft volgens directeur Matthias Sammer geen gevolgen voor de toekomst van Gomez. "De situatie hier blijft onbevredigend voor Mario."

Gomez maakte in 2009 de overstap van VfB Stuttgart naar Bayern. Sindsdien kwam de international van Duitsland 174 keer in actie voor de 'Rekordmeister'. In totaal scoorde hij 113 keer.