Radamel Falcao maakt de overstap van Atletico Madrid naar AS Monaco. De Colombiaanse spits tekent een contract voor vijf seizoenen in het vorstendom.

Dat bevestigt de Franse club vrijdag op de officiële website.

"Wij zijn erg blij dat hij de uitdaging bij Monaco aan wil gaan", aldus de steenrijke eigenaar Dmitry Rybolovlev. "Het is een eer voor ons om een van de beste spelers ter wereld vastgelegd te hebben."

De 27-jarige aanvaller onderging dinsdag al een medische keuring bij de promovendus, die volgens officieuze berichten zo'n vijftig miljoen euro overmaakt naar de Spaanse club.

In het belastingparadijs Monaco zou Falcao een jaarsalaris van tien miljoen euro tegemoet zien, een verdrievoudiging van zijn huidige inkomen.

Met 28 competitiegoals heeft de spits een zeer groot aandeel in de derde plek waarop Atletico dit seizoen beslag zal leggen.

De voormalig speler van River Plate en Porto won met de Spaanse club eerder deze maand de Copa del Rey door Real Madrid te verslaan in de finale. Met de Madrilenen legde hij eerder ook beslag op de Europa League en de Europese Supercup.

Falcao is na João Moutinho, James Rodriguez en Ricardo Carvalho al de vierde versterking voor de kapitaalkrachtige kampioen van de Ligue 2.