Luis Suarez heeft het niet naar zijn zin in Engeland. De Uruguayaanse spits van Liverpool zei vrijdag tegen het Britse Sky Sports dat hij het land wil verlaten.

''Het is een goed moment om hier weg te gaan. Ik word hier niet beoordeeld op mijn voetbalkwaliteiten, maar op andere dingen.''

Suarez werd de afgelopen tijd vaak gelinkt aan Real Madrid, al maakte zijn zaakwaarnemer eerder nog duidelijk dat de veelbesproken aanvaller het wél naar zijn zin heeft bij Liverpool.

Tabloids

De oud-Ajacied liet eerder in de week al weten dat hij een vertrek uit Engeland overweegt. Tegenover een Uruguyaans radiostation verklaarde hij dat de druk van de Engelse tabloids hem te veel werd. De pers zou hem ten onrechte te hard hebben beoordeeld naar aanleiding van een reeks incidenten waardoor hij in opspraak kwam.

''Ik heb hier in Engeland een zware tijd gehad en er is veel over mij gelogen. Er zijn grenzen, mijn familie heeft er ook onder geleden'', doelde Suarez op de vooral negatieve berichten die over hem verschijnen.

Wangedrag

Suarez liep de afgelopen jaren tegen meerdere langdurige schorsingen aan vanwege wangedrag in het veld. Zo beet hij in dienst van Ajax PSV'er Otman Bakkal in de schouder, plaatste hij vlak na zijn transfer naar Liverpool racistische getinte opmerkingen richting Manchester United-speler Patrice Evra en is hij momenteel wederom geschorst voor het bijten van een speler. Dit keer moest Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic het ontgelden.

In het interview met het radiostation eerder in de week zei Suarez ook dat het moeilijk was om nee te zeggen tegen een club als Real Madrid, als zij met een aanbieding zouden komen.

Gezin

De oud-speler van Ajax en FC Groningen benadrukte wel dat hij niet weg wil omdat hij ontevreden is bij Liverpool. ''Ik voel me goed bij de club. Maar ik heb een dochter en ik wil niet dat zij slechte dingen hoort over haar vader. Mijn familie en mijn imago zijn voor mij het belangrijkst. Ik ben slecht behandeld, er wordt in Engeland zoveel gesproken over me. Daar voel ik me niet prettig bij. Alles wat ik hier doe wordt uitvergroot.''

Liverpool

Liverpool laat in een verklaring weten dat de club niet verwacht dat de Ururguayaan vertrekt van Anfield. "Luis Suarez is niet te koop", luidt de boodschap van 'The Reds'. "Noch Luis, noch zijn vertegenwoordigers hebben deze gevoelens geuit bij de clubleiding. De club blijft achter hem staan en gaat ervan uit dat hij zijn contract respecteert. Verder laten we ons hier niet over uit."