Frank de Boer denkt dat Christian Eriksen er verstandig aan doet als hij deze zomer vertrekt bij Ajax.

"Ik denk dat hij zich overal snel aanpast. Het is tijd voor een volgende stap", zegt de coach op de site van de Amsterdammers.

De Boer vindt dan ook dat Eriksen zich afgelopen seizoen, waarin hij voor de derde keer op rij kampioen werd met de club, heel goed heeft ontwikkeld. "Hij is nóg dominanter en stabieler geworden."

Toch ziet de trainer nog wel een punt dat voor verbetering vatbaar is bij de jonge Deen. "Chris moet soms nog beter beseffen waar hij staat, zodat hij met zijn traptechniek nog dreigender voor de goal kan zijn."

Als Eriksen daaraan gaat werken, wacht hem volgens De Boer een grote toekomst. "Als hij nog gretiger wordt, wordt hij een wereldspeler."

Eriksen heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2014. Omdat de club de middenvelder niet transfervrij wil laten vertrekken, moet hij deze zomer weg óf zijn verbintenis verlengen.

Borussia Dortmund zou in Eriksen de opvolger zien van de naar Bayern München vertrokken Mario Götze. Volgens directeur voetbalzaken van Ajax, Marc Overmars, hebben de Duitsers zich nog niet officieel gemeld in Amsterdam.