Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München vindt het huidige team van 'Der Rekordmeister' in principe beter dan het elftal dat in de jaren zeventig bijna alle prijzen won.

Voorwaarde is wel dat Bayern zaterdagavond afrekent met VfB Stuttgart in de finale van de Duitse beker en zo de eerste Duitse club wordt die in één seizoen de drie belangrijkste prijzen pakt: Champions League, landstitel en DFB-Pokal.

"In de jaren zeventig won Bayern natuurlijk drie keer achter elkaar de Europa Cup 1. Ik denk echter dat zoiets momenteel niet meer mogelijk is. Er zijn zoveel details die over winst en verlies beslissen", vertelt Rummenigge aan Bild.

"Het is ongelooflijk dat de ploeg het hele seizoen zo constant is geweest, in alle competities hebben we een extreem hoog niveau gehaald. Ik loop al even mee, maar zo'n seizoen heb ik nog nooit meegemaakt."

De voorzitter hoopt dat Bayern zich nog één keer kan opladen. "Dat we tegen Stuttgart met dezelfde intensiteit spelen als in de afgelopen drie, vier maanden."

"De finale van vorige week zaterdag is bijna niet te overtreffen. Maar ik heb wel de indruk dat de spelers niets liever willen dan de triple winnen, dan maken ze zich echt onsterfelijk."