De twee supportersverenigingen van sc Heerenveen hebben donderdagmiddag per direct het vertrouwen opgezegd in de leiding van de club.

De fans geloven er niet meer in dat directeur Robert Veenstra en de raad van commissarissen de club nog in rustig vaarwater kunnen krijgen.

De supportersverenigingen FeanFan en Nieuw Noord schrijven in een brief aan de leiding dat Heerenveen is terechtgekomen in een sfeer van roddel, achterklap en wantrouwen.

''Wij hebben er geen vertrouwen in dat de huidige directie en raad van commissarissen de tweespalt die binnen alle geledingen in en rondom de club is ontstaan kan oplossen'', aldus de brief.

Optelsom

De afgelopen week mislukte een nieuwe bemiddelingspoging tussen de directie van sc Heerenveen en erevoorzitter Riemer van der Velde. Beide kampen staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de toekomstige koers van de club.

Deze onenigheid heeft volgens de supporters dermate grote vormen aangenomen dat de leiding die niet meer kan oplossen. ''Het is een optelsom en gaat niet alleen om het conflict tussen Veenstra en Van der Velde'', aldus voorzitter Marcel Annema van FeanFan.

''Er is grote onvrede bij een aanzienlijk deel van de sponsoren. Er is onvrede bij de supporters op de tribune. En ook het personeel klaagt steen en been. Zo komt het niet goed. Het wordt alleen maar erger.''

Voor vrijdagavond is een bijeenkomst belegd bij het Abe Lenstrastadion, waar de supportersverenigingen een toelichting zullen geven op de brief.