Bayern München is donderdag gezwicht voor de eis van de Braziliaanse voetbalbond (CBF).

De bond wilde dat de Bundesligaclub de spelers Dante en Luiz Gustavo af zou staan, zodat zij zich zaterdag kunnen melden bij het trainingskamp ter voorbereiding op de Confederations Cup, die 15 juni begint.

De Duitse recordkampioen wilde de spelers in eerste instantie niet vrijgeven, omdat de ploeg diezelfde zaterdag de bekerfinale tegen VfB Stuttgart nog speelt.

De CBF stelde daarom, in navolging van de regels van wereldvoetbalbond FIFA, dat de spelers veertien dagen voordat het toernooi begint beschikbaar moeten zijn voor de nationale selectie. Bayern laat de twee spelers nu gaan.

Carlos Alberto Parreira, technisch directeur van de 'Seleção', vindt dat het een kwestie is van het naleven van de regels.

''Dante belt mij iedere dag op en oefent druk uit op zijn club. Bayern heeft ons een brief gestuurd waarin zij vriendelijk verzochten om de spelers niet op te eisen. Wij hebben vriendelijk geantwoord dat we geen uitzonderingen maken. We willen geen ruzie, maar ze hebben gewoon hun verplichting voor het nationale elftal.''

Als de twee zich niet op tijd bij het trainingskamp in Rio de Janeiro zouden melden, zouden ze het risico lopen dat ze ook buiten de selectie worden gelaten voor de Confederations Cup.