Luis Suarez zou het heel moeilijk vinden om een aanbieding van Real Madrid af te wijzen. De Uruguayaan van Liverpool wordt de laatste weken vaak in verband gebracht met de Spaanse topclub.

"Ik houd van Liverpool, maar als er een kans is om elders te spelen…Als kind heb ik het zwaar gehad om te komen waar ik nu ben. Dan wil je niet dat je onterecht wordt afgemaakt door de pers", vertelde de oud-Ajacied aan een Uruguayaans radiostation.

Suarez doelt op de kritiek die hij kreeg nadat hij Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic in zijn arm beet. De aanvaller mist de start van het nieuwe seizoen door zijn schorsing van tien wedstrijden.

"Laatst heb ik nog contact gehad met mijn zaakwaarnemer, er is niets concreet. Ik heb een contract bij Liverpool, maar het zou moeilijk zijn om 'nee' te zeggen tegen Real Madrid, zeker met het team dat zij hebben. Ik heb met manager Brendan Rodgers gesproken en hij weet wat ik wil. Hij is zelf ook speler geweest."

Voorzitter Florentino Perez van Real Madrid erkende begin deze week dat hij Suarez een goede speler vindt.

"Maar dat geldt ook voor Edinson Cavani en Robert Lewandowski. We kunnen niet de hele tijd praten over spelers van andere clubs. Maar als je me vraagt of ik het zie zitten in Suarez, dan zeg ik 'ja'."