Erik Pieters hoopt tijdens de Aziatische oefentrip met Oranje definitief zijn rampseizoen bij PSV achter zich te laten.

Door Charlie Bootsman

De verdediger begon met een slepende voetblessure en was vlak na zijn rentree maanden uit de roulatie met een kwetsuur aan zijn hand.

"Het is heel bijzonder om hier te zijn. Iedereen kent mijn seizoen en dan is het fijn om nog in beeld te zijn voor het Nederlands elftal", aldus Pieters tegen NUsport bij aankomst in Hoenderloo.

"Ik had het totaal niet verwacht. Met speeltijd houd ik me niet bezig. Ik ben al blij dat ik erbij ben, heb nog nooit eerder samengewerkt met Louis van Gaal. Het is aan mij om het te laten zien op de trainingen."

De 24-jarige Pieters is niet bang dat de reis met oefenwedstrijden tegen laag ingeschatte tegenstanders Indonesië en China een veredelde vakantie wordt. "Ik heb zo'n trip al een keer eerder meegemaakt en het is zeker goed ter afsluiting van het seizoen. Ik ben er met alle plezier bij."

Warm bad

De afgelopen weken heerste bij Pieters vooral blijdschap dat het reguliere seizoen is afgelopen. Hij speelde slechts twee competitieduels en PSV sloot de jaargang ook nog af met een teleurstellende tweede plaats. "Natuurlijk ben ik blij dat het voorbij is. Dit is een nieuwe start."

Dat geldt ook voor PSV waar Phillip Cocu volgend seizoen hoofdcoach is. Daarnaast hoopt een aantal andere oud-spelers terug te keren bij de club. "PSV is altijd een warm bad geweest en dat gebeurt zeker als er oud-spelers terugkeren. Ik hoop dat ze elkaar kunnen vinden."

Het is echter de vraag of Pieters, wiens contract volgend jaar zomer afloopt, wel in de hoofdmacht van PSV gaat acteren. "Ik heb nog een jaar en weet dat er regels aan vastzitten dat je anders bij het tweede terechtkomt."

Veel belangstelling van andere clubs voor Pieters is er nog niet. Twee jaar geleden werd hij nog begeerd door Newcastle United. "Nu is dat anders."