Jong Oranje heeft woensdag met een complete groep de eerste trainingen op Israëlische bodem afgewerkt.

Jordy Clasie was op het complex van Maccabi Haifa ook weer van de partij. De middenvelder van Feyenoord werd vorige week ziek en ontbrak daardoor vrijdag tijdens de oefeninterland tegen Australië (3-1) en bij de afsluitende training in Nederland, maandag in Lisse. 

Ajax-spits Danny Hoesen, de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Jürgen Locadia, trainde in Haifa voor het eerst mee.

Hoewel het EK voor Jong Oranje pas op 6 juni begint, zijn bondscoach Cor Pot en zijn mannen deze week al naar Israël gereisd om te wennen aan de warmte. Bij de training van woensdagochtend, die zo'n 45 minuten duurde, was het dertig graden Celsius. 

Pot trainde 's avonds nog een keer achter gesloten deuren, wat hoogst ongebruikelijk is bij Jong Oranje. De bondscoach wil de scouts van de EK-opponenten echter niet veel wijzer maken, zeker niet als hij op tactische zaken traint.

De komende dagen traint Jong Oranje steeds 's ochtends én 's avonds in Haifa. Maandag reist het beloftenteam per bus naar Tel Aviv, de uitvalsbasis tijdens het EK. Jong Oranje opent het toernooi op 6 juni tegen Duitsland en speelt daarna in groep B nog tegen Rusland (9 juni) en Spanje (12 juni).