FC Twente heeft niet langer interesse om het Fanny Blankers-Koen Stadion om te bouwen van atletiekpiste tot voetbalstadion.

De club uit Enschede wilde het stadion aanschaffen om er de beloften en de vrouwen in te laten spelen. In dat plan zou er geen ruimte zijn voor atletiekwedstrijden, hetgeen voor tumult zorgde.

"We willen de zwartepiet niet toegespeeld krijgen. We zijn er blij mee dat onze rol nu uitgespeeld is en gaan het oorspronkelijke plan weer oppakken", meldde voorzitter Joop Munsterman van FC Twente woensdag tijdens een persconferentie.

Munsterman doelt op het plan om achter het trainingscomplex van Twente een stadion te bouwen dat ruimte biedt aan vijfduizend tot zesduizend toeschouwers.

"We hebben geprobeerd mee te denken met de Hengelose gemeenschap als de FBK-Games onverhoopt zouden ophouden te bestaan'', lichtte Munsterman toe. "Nu legt de organisatie van dat evenement de schuld van het eventuele niet voortbestaan tot onze verbazing bij FC Twente. Daar doen wij niet aan mee."

In gevaar

Het voortbestaan van de jaarlijkse FBK-Games is echter nog altijd in gevaar omdat de gemeente Hengelo om financiële redenen het stadion van de hand wil doen.

"Vanzelfsprekend zijn wij verheugd dat de dreiging van de afbraak van het FBK-Stadion als atletiekstadion op dit moment van de baan is", reageert de directie van de FBK-Games op de persconferentie van Munsterman.

"Tegelijkertijd beseffen wij dat het nu nog duidelijker is dat de exploitatie van het FBK-Stadion een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is van de gemeente Hengelo, atletiekverenigingen en de FBK-Games."

De gemeenteraad in Hengelo vergadert op 3 juni over de toekomst van het stadion.

"De FBK-Games zijn al 32 jaar het belangrijkse internationale atletiekevenement van Nederland", benadrukte directeur Hans Kloosterman dinsdag het belang van het evenement.

"Het publiek heeft hier grote atleten als Carl Lewis, Edwin Moses, Sergei Bubka, Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele en Marion Jones aan het werk kunnen zien."