Thomas Vermaelen heeft het naar zijn zin bij Arsenal, maar sluit een vertrek niet uit als hij komend seizoen opnieuw veroordeeld is tot een bijrol.

"Het is moeilijk om nu te beoordelen of ik bij Arsenal wil blijven. Ik ben bij de nationale ploeg", zegt Vermaelen tegen Sporza. De verdediger bereidt zich met de Rode Duivels voor op de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten van donderdag in Cleveland.

"Deze wedstrijd is ideaal om weer eens negentig minuten te spelen in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië van volgende week. Ik ben heel blij dat ik nog eens een hele wedstrijd kan aanvoelen."

Bij de nationale ploeg was Vermaelen het afgelopen seizoen verzekerd van een basisplaats, waar Arséne Wenger hem bij Arsenal veelal op de bank zette. En dat terwijl de verdediger fit was.

"Dat ik niet speelde zorgde af en toe voor frustraties, al ben ik wel gelukkig bij Arsenal. Ik heb ook steeds hard getraind, was niet geblesseerd. Ik ben nu ook in goede vorm. Alleen wedstrijdritme ontbreekt."

Wenger gaf afgelopen seizoen meestal de voorkeur aan Per Mertesacker en Laurent Koscielny centraal achterin. Vermaelen: "Dat is iets dat kan gebeuren in het voetbal. Er is veel concurrentie. Maar daar lig ik niet wakker van. Het kan snel keren, ik kan snel weer in de basis staan. Daar ga ik hard voor werken."