Adrie Bogers treedt als hoofdcoach in dienst van Sparta. De 48-jarige Brabander ondertekent bij de Rotterdamse club uit de Jupiler League een contract voor één seizoen.

De ex-prof van NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II is de opvolger van interim-coach Henk ten Cate, die in de slotfase van het seizoen de ontslagen Michel Vonk verving.

Bogers was bij RKC Waalwijk assistent-trainer en hoofdcoach. In 2011 vertrok Bogers naar Japan om als assistent-trainer te werken bij Urawa Red Diamonds. Afgelopen seizoen was hij assistent-trainer bij NAC Breda, na een korte periode als interim-coach te hebben gewerkt na het ontslag van John Karelse.

Volgens algemeen directeur Wiljan Vloet, die tevens technisch directeur is, is Bogers om meerdere redenen de beste keuze voor Sparta.

''We hebben vraag en aanbod afgewogen en ook een budgettaire keuze gemaakt. Naast een rijk voetbalverleden en zijn opgebouwde ervaring als trainer in het betaalde voetbal zijn wij onder de indruk van zijn kennis en vakmanschap. De koers die Sparta wil varen is parallel aan die van de nieuwe trainer.''