Voorzitter Joop Munsterman van FC Twente heeft er achteraf spijt van dat hij trainer Steve McClaren in januari 2012 heeft teruggehaald naar de club als opvolger van de ontslagen Co Adriaanse.

''Zijn aanstelling heeft niet uitgepakt zoals we voor ogen hadden, dat is duidelijk'', geeft de preses woensdag toe in De Telegraaf.

''Het was eenvoudiger geweest en het had meer kans op succes gehad als we toen Fred Rutten terug hadden gehaald in plaats van McClaren'', vervolgde Munsterman. ''Rutten is de grondlegger van het voetbal zoals wij dat hier altijd spelen.''

Hoewel Rutten na zijn vertrek bij Vitesse vrij man is, is Alfred Schreuder een belangrijke kandidaat voor het trainerschap komend seizoen.

De oud-prof, die het seizoen als interim-coach afmaakte nadat McClaren in februari vertrok, is echter nog niet volledig gediplomeerd. Hij begint komend seizoen aan de afrondende cursus betaald voetbal.

"Alfred is een ambitieuze man. We gaan hier de komende dagen over praten en alle voor- en nadelen tegen elkaar afzetten", aldus Munsterman.