AS Monaco zal géén volledig nieuw elftal kopen, zo kondigt algemeen directeur Filips Dhondt van de promovendus aan.

De uiterst ambitieuze kampioen van de Ligue 2 verzekerde zich al van de komst van João Moutinho, James Rodriguez en Ricardo Carvalho en de transfer van Falcao is op een haar na rond. In de Franse media wordt nog een leger spelers in verband gebracht met Monaco.

"We hebben al een degelijke kern, een volledig nieuw elftal gaan we niet kopen. Maar wel vier of vijf, misschien zes nieuwe spelers", vertelt Dhondt aan Het Nieuwsblad.

"Niet blind, hé. We doen gerichte aankopen. Achterin kunnen we nog wel versterking gebruiken. Maar geloof zeker niet alle geruchten die in L'Equipe en dergelijke verschijnen."

Eigenaar Dmitry Rybolovlev wil komend seizoen meteen een Europees ticket veroveren. "De eigenaar begrijpt dat het even zal duren om de Champions League te winnen. Op termijn willen we verbazen, maar we beseffen dat dit een project van lange adem is, dat een aantal jaar in beslag zal nemen."

Vraagtekens

Dhondt begrijpt dat mensen vraagtekens zetten bij de miljoenentransfers, zeker omdat het de UEFA vanaf komend seizoen ernst is met Financial Fair Play.

"Maar als je een grote club wil zijn, heb je nu eenmaal basisinvesteringen nodig. Wees gerust, alles verloopt volgens de Franse en Europese regelgeving."