Matthias Sammer heeft het idee dat sterspelers Arjen Robben en Franck Ribéry pas dit jaar echt hun plek hebben gevonden in het elftal van Bayern München.

"Individualisten snakken naar liefde. Ribéry bijvoorbeeld en Robben nog meer. Deze erkenning hebben ze in dit team lang gemist, tot dit jaar", aldus de sportief directeur op een persconferentie.

Robben maakte zaterdag in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund de winnende treffer en ook Ribéry is dit seizoen belangrijk. "Nu spelen ze veel meer voor het team en merken ze dat het extreem positief ontvangen wordt."

Er is Sammer veel aan gelegen dat Bayern zaterdag in de bekerfinale tegen VfB Stuttgart de triple completeert. Nog nooit won een Duitse club de titel, de Champions League en de beker in één seizoen.

"De spelers hebben de kans om een zeer bijzonder stempel op deze club te drukken. Daarmee kunnen ze tot het elitekorps van het voetbal toetreden. Dit is een historische kans. Het is veel meer dan alleen een bekerfinale."