De Franse promovendus AS Monaco staat op het punt om zich te versterken met Radamel Falcao. Dat berichten Franse en Spaanse kranten.

De 27-jarige Colombiaan zou dinsdag al de medische keuring hebben doorstaan bij het uiterst ambitieuze Monaco, zo bericht dagblad AS.

De Franse club is bereid een bedrag van zestig miljoen euro over te maken naar Atletico Madrid, de gelimiteerde transfersom die is opgenomen in Falcao's contract.

Falcao zet naar verluidt zijn handtekening onder een vier- of vijfjarige verbintenis bij de kersverse Ligue 1-club. Wel zou een clausule in de overeenkomst zijn opgenomen die erin voorziet dat de aanvaller na een jaar kan vertrekken.

In het belastingparadijs Monaco zou Falcao een jaarsalaris van tien miljoen euro tegemoet zien, een verdrievoudiging van zijn huidige inkomen.

Met 28 competitiegoals heeft de spits een zeer groot aandeel in de derde plek waarop Atletico dit seizoen beslag zal leggen. Falcao won met de Spaanse club eerder deze maand de beker door Real Madrid te verslaan in de finale.

Steenrijke eigenaar

Geld is sinds het aantreden van de steenrijke Russische eigenaar Dmitry Rybolovlev geen probleem bij AS Monaco.

De verliezend finalist van de Champions League in 2004 versterkte zich vorige week al met João Moutinho en James Rodriguez, die overkomen van FC Porto.

Laatsgenoemde verheugt zich op de komst van zijn landgenoot Falcao. "Het is super. Ik heb al met hem gespeeld bij FC Porto. Ik hoop dat we erin slagen om grote dingen te realiseren."

Andere spelers die in de belangstelling van Monaco staan zijn FC Barcelona-doelman Victor Valdés en verdediger Ricardo Carvalho van Real Madrid.