Arjen Robben is drie dagen na zijn winnende treffer voor Bayern München in de finale van de Champions League nog steeds door het dolle heen.

"Ik beleefde alles in een roes. Het duurt even voordat je beseft: we hebben het gered. Deze titel maakt ons onsterfelijk", aldus de aanvaller op een persconferentie.

Robben kreeg veel felicitaties binnen na de 2-1 winst op Borussia Dortmund. Ook zijn voormalig ploeggenoten bij Chelsea, dat Bayern vorig seizoen in de eindstrijd versloeg, waren attent.

"Mijn vriend Petr Cech, John Terry en Frank Lampard hebben me gefeliciteerd. Die hebben ook gezien hoe bitter het vorig jaar voor ons was."

De festiviteiten hadden de nodige gevolgen voor de fysieke toestand van Robben. "Ik heb dan wel gezegd dat het feest drie dagen zou duren, maar zondagavond was ik moe en lag ik om half tien in bed. Ik ben dan ook bijna dertig. Nu is het een dag om uit te rusten en dan gaat de volledige concentratie op zaterdag."

Egoïsme

Bayern neemt het zaterdag in de finale van de Duitse beker op tegen VfB Stuttgart. 'Der Rekordmeister' kan de eerste Duitse club worden die in één seizoen de landstitel, de beker en de Champions League wint. Vorig seizoen werd de bekerfinale met 5-2 verloren van Borussia Dortmund.

"We willen de triple, dat heeft een Duits elftal nog nooit gepresteerd. Maar het is niet vanzelfsprekend. Het wordt een andere wedstrijd dan vorig jaar, met dat duel hebben we niets meer te maken." Winst zou de stemming voor de bustocht door de stad, die zondag gepland staat, ongetwijfeld verbeteren. "Het is super dat we samen met de fans nog een keer alles vieren."

Robben ging ook nog even in op de kritiek die hem de afgelopen seizoenen bij Bayern ten deel viel. De international van Oranje zou te veel voor eigen succes gaan en dat gedrag de laatste maanden hebben aangepast. "Ik blijf me verwonderen over wie dat soort dingen over me schrijft. Die kennen me niet, ik ben niet veranderd. Op het veld hoort egoïsme er nu eenmaal soms bij, dat is zo."